Novosti

Uredba o zaštiti podataka koja je stupila na snagu 25.5.2018.

25.05.2018

Poštovani,
sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka koja je stupila na snagu 25.5.2018. godine, dužni smo od vas zatražiti privolu za prikupljanje osobnih podataka koje ćete nam dostaviti prilikom preuzimanja naših kataloga (ime i prezime, adresa, adresa e-pošte, telefonski brojevi).

Navedene podatke koristit ćemo isključivo za pružanje informacija, isporuku proizvoda i pružanje usluge koje zatražite od nas.

Čuvanju sigurnosti svih podataka pridajemo najveću moguću pozornost i poduzimamo sve prikladne korake u skladu s propisima o zaštiti osobnih podataka koji su važeći u Republici Hrvatskoj i Europskoj Uniji.

Slanjem potvrde s vašim podacima smatrat će se da ste nam dali privolu za korištenje vaših osobnih podataka, koje ćemo, kao što smo naveli, koristiti isključivo za kontakt radi ostvarivanja poslovne suradnje s vama.

S poštovanjem Metal Product

Stjepan Šafran dobitnik je nagrade Zlatna kuna za životno djelo

13.11.2017

U ponedjeljak, 13. studenog. 2017. godine. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu na dodjeli nagrada Zlatna kuna te proslavi 165 godina postojanja HGK uručene su nagrade za uspješnost u poslovanju i doprinos hrvatskome gospodarstvu.

Nagradu za životno djelo dobio je predsjednik uprave Metal Producta, gospodin Stjepan Šafran, jedan od doajena hrvatskog obrtništva i poduzetništva. Stjepan Šafran rođen je 1945. godine u Brezničkom Humu kod Varaždina, a njegova je poslovna priča počela 1967. godine kad je pokrenuo vlastitu radionicu za preradu metala i strojnu obradu. Počeo je skromno, u garaži od 35 m² i s jednim radnikom, a danas njegov poslovni sustav, koji čine tvrtke Alu Product i Metal Product te Ljevaonica Tržec, zapošljava više od 210 radnika i proizvodi elektroopremu i strojnu opremu ljevanjem i strojnom obradom.

Šafranov biznis od samog je početka obiteljski, u rad tvrtke uključena je supruga, dva zeta te odnedavno i unuka, čime je poslovanje počela preuzimati treća generacija obitelji. U svojoj je bogatoj karijeri Stjepan Šafran bio istaknuti član mnogih udruženja i institucija, a njegov je rad ovjenčan i brojnim nagradama.

Službene slike s dodjele nagrade pmožete pogledati u GALERIJI!

Stjepan Šafran dobitnik je nagrade za životno djelo "Stvaratelji za stoljeća"

14.03.2017

Gospodin Stjepan Šafran, osnivač i vlasnik tvrtke Metal Product d.o.o. iz Zagreba dobitnik je nagrade za životno djelo "Stvaratelji za stoljeća" za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi.

Nagrada mu je uručena na Regionalnom skupu poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe "300 najboljih", u hotelu Sheraton u Dubrovniku, koji se održavao od 9. do 12. ožujka. Gospodinu Šafranu pripala je čast da se u ime laureata za životno djelo obrati sudionicima ovog uglednog skupa.

Projektom dodjele nagrada i priznanja za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi "Stvaratelji za stoljeća", želi se javno odati priznanje i široj javnosti, skrenuti pažnja na vizionare i lidere čija su neustrašivost, rad, znanje, kreativnost i vrhunski rezultati, temelj i glavni pokretač napretka zajednice u kojoj živimo te kreator razvojnih izazova za novo vrijeme.

Osnovni cilj održavanja Regionalnog skupa poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe "300 najboljih" u Dubrovniku je promocija značaja poduzetništva za sveukupni ekonomski i društveni razvoj i pružanje doprinosa razvoju poduzetništva.

Na ovom skupu sudjelovali su poduzetnici iz 11 zemalja: Albanije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Italije, Izraela, Kanade, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije.

Stjepan Šafran imenovan počasnim konzulom Republike Albanije u Varaždinu

10.02.2017

Novo priznanje Stjepanu Šafranu, predsjedniku Uprave Metal Producta

Varaždin 10. 02. 2017. - U nazočnosti mnogobrojnih gostiju ministar vanjskih poslova Republike Albanije Ditmir Bushati i varaždinski župan Predrag Štromar, 9. veljače otvorili su počasni Konzulat Republike Albanije u Varaždinu. Počasni Konzul Republike Albanije u Varaždinu je Stjepan Šafran. Svečanom otvaranju nazočila je i Njegova Ekselencija veleposlanik Republike Albanije u Hrvatskoj Ilir Melo.

Tom prigodom Bushati je među ostalim istaknuo kako će Konzulat poboljšati gospodarske i kulturne odnose koji su i inače dobri između Albanije i Hrvatske. Zahvalio se hrvatskim vlastima na pomoći, a počasnom konzulu Stjepanu Šafranu je poželio mnogo uspjeha. Varaždinski župan Predrag Štromar napomenuo je pak da je ovo prvi počasni konzulat otvoren u Varaždinu, te je Konzulatu također zaželio mnogo uspjeha u radu.

saznaj više...

Hrvatsko zvono za katoličku misiju u Keniji

02.11.2016

U Metal Productu u Brezničkom Humu, u srijedu 2. 11. 2016. biti će upriličena probna zvonjava zvona koje će nakon toga put Afrike te će uskoro kao prvo hrvatsko zvono u katoličkoj misiji zazvoniti u crkvi u selu Thuthua u Keniji.

U Brezničkom Humu g. Josip Tržec izlio je zvono koje će uskoro zazvoniti u katoličkoj misiji u Africi. Fra Miro Babić je hrvatski misionar mlađe generacije koji 12 godina služi u Africi, a posljednjih deset vodi misiju u nerazvijenom planinskom području centralne Kenije gdje brine za napuštenu i bolesnu djecu u sirotištu Mali dom, organizira školu za najsiromašnije đake i skrbi za oko 20.000 ljudi toga kraja.

saznaj više...

Predsjednica Grabar Kitarović na svečanosti proslave 50 godina poduzetničkog rada Stjepana Šafrana u Metal Productu

18.11.2015

16. studenog 2015. godine u Brezničkom Humu obilježili smo završetak ulaganja u nove pogone i tehnologije, a svečanost je uveličala i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović. Osim dovršetka nove proizvodne hale u Brezničkom Humu, obilježili smo i 50. godišnjicu rada u poduzetništvu našeg osnivača i aktualnog predsjednika Uprave Stjepana Šafrana.

saznaj više...

Zvono za posjet Pape Franje u Sarajevu

09.06.2015

U ljevaonici Metal Producta u Zagrebu izliveno je zvono koje je zvonilo u čast dolaska Svetog Oca u Sarajevo. Zvono je teško 320 kilograma, zvoni jasnim tonom "H" i dar je obitelji Šafran iz Zagreba svečanom misnom slavlju koje je predvodio Papa Franjo, poglavar Rimokatoličke crkve u gradu na Miljacki 6. lipnja 2015. godine.

saznaj više...

Poklonili smo zvono za posjet Pape Franje u Sarajevu

25.05.2015

U našoj ljevaonici izliveno je zvono koje će zvoniti za vrijeme posjeta Pape Franje u Sarajevo. Zvono je teško 320kg te je ukrašeno simbolima kao što je Papin grb, Hrvatski pleter i simbol isusovaca te je na zvonu napisano:

"U čast sv. Franje Ksaverskom, zaštitniku misija ovo zvono daruje "Metal Product" i obitelj Stjepana Šafrana iz Zagreba za župnu crkvu sv. Ignacija Lojlskog na Grbavici. Ovo zvono lijevano je prigodom posjeta pape Franje Sarajevu i katolicima Bosne i Hercegovine 6.6.2015. godine. Salio Josip Tržec u Zagrebu 2015."

saznaj više...

Kupili smo dvije kovačke preše

05.11.2014

Kupili smo prve dvije kovačke preše koje će biti smještene u novoj proizvodnoj hali, koja je još u izgradnji. Navedeni strojevi služe za izradu dijelova plastičnom deformacijom u automobilskoj, avionskoj, željezničkoj i ostalim industrijama. Djelovi izrađeni ovom metodom imaju bolja mehanička svojstva u odnosu na djelove izrađene strojnom obradom.

saznaj više...

Kupili smo dva CNC obradna centra

10.09.2014

U rujnu 2014. kupili smo dva CNC obradna centra proizvođača Haas. Oba stroja su namjenjena za serijsku proizvodnju s vrlo brzim izmjenama alata i brzim hodovima stola, čime smo nadopunili strojni park u CNC odjelu.

saznaj više...

Gradimo novu proizvodnu halu u Brezničkom Humu

01.07.2014.

U svibnju 2014. godine započeli su pripremni radovi na izgradnji treće hale proizvodnog pogona Metal Producta u Brezničkom Humu u kojoj će se razvijati program strojne obrade metala prešanjem, odnosno kovanje. Time uvodimo novu tehnologiju koja će biti zastupljena u Metal Productu i značajno ćemo proširiti naš tehnološki park. Riječ je o proizvodnoj hali površine 1400 metara četvornih, cjelokupno infrastrukturno opremljenoj, u kojoj će biti smješteni strojevi za strojnu obradu metala prešanjem. Trenutno su u tijeku električarski radovi kao i radovi na uređenju okoliša te očekujemo da će proizvodna hala biti dovršena u siječnju 2015.

Metal Product uvodi jedinična pakiranja za vlastite proizvode

01.05.2014.

Lista artikala koji se prodaju isključivo u jediničnom pakiranju. Za detalje molimo da kliknete na listu ispod.

tablica_pakiranja_mp

Metal Product dobio certifikat poslovne sigurnosti

07.09.2012.

Zagreb, 30.08.2012. - Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost RH (UVNS) dodijelio je danas Metal Productu Certifikat poslovne sigurnosti, za razinu TAJNO. Time je Metal Product, tvrtka zagrebačkog poduzetnika Stjepana Šafrana, nakon provedenog postupka provjere, ispunila sve zakonima predviđene uvjete za sudjelovanje u projektima koji nose stupanj tajnosti TAJNO.

saznaj više...