Novosti

Stjepan Šafran - ŽIVOTNI INTERVJU

27.06.2021

PIONIR OBRTNIŠTVA U HRVATSKOJ KRENUO JE 1967. GODINE IZ GARAŽE, A POLA STOLJEĆA POSLIJE PROGLAŠEN JE NAJBOLJIM MENADŽEROM EUROPE U MALOM I SREDNJEM PODUZETNIŠTVU. NJEGOVI PROIZVODI NALAZE SE U SVAKOJ HRVATSKOJ KUĆI

Stjepan Šafran je po mnogočemu atipičan poslovni čovjek. Srdačan je i pristupačan, a kad izvadi iz džepa prastari telefon s tipkama, svi se za stolom iznenade. Ne gleda tko ga zove jer ničiji broj nema zapisan. Ali svima se javlja. A onda sjedne u kola i sam se vozi na bilo koje mjesto na svijetu na kojem treba sklopiti novi posao. Šafran ima jedinstvenu životnu priču. Kasnih šezdesetih bio je pionir obrtništva u bivšoj državi, pokrenuo je posao u garaži u kojoj je obavljao prve narudžbe i vozio fiću, da bi pola stoljeća poslije bio proglašen najmenadžerom Europe u kategoriji malih i srednjih poduzetnika. Ako postoji hrvatski san, kao pandan američkom snu, onda ga je ovaj gospodin dosanjao. Danas je stopostotni vlasnik svoje tvrtke Metal Product, a njegovi proizvodi odlaze u svaki kutak svijeta. Uspjeh mu nije udario u glavu, dapače, živi mirnim obiteljskim životom, a često i sam skuha ručak za sebe i svoju ženu ili obitelj u kojoj već ima i praunuke.

saznaj više...

Statusne i organizacijske promjene u Metal Productu

22.12.2020

Na kraju ove poslovne godine, koja je bila izuzetno specifična po svim događajima, posebno što je godina COVID-a, želimo Vas obavijestiti o statusnim i organizacijskim promjenama koje smo proveli u Metal Productu za koje vjerujemo da će biti temelj za još bolju budućnost.

Reorganizacijom završen je proces koji traje nekoliko godina, u pripremi novog modela poslovanja te vjerujemo da je to temelj budućeg napretka, novih projekata i novih ideja. Kao početak ove vrste upravljanja, g. Stjepan Šafran se povukao s mjesta predsjednika uprave Metal Producta te je prošli tjedan osnovan nadzorni odbor koji je imenovao novu upravu.

saznaj više...

Stjepan Šafran dobitnik je nagrade EY Poduzetnik godine 2020

17.11.2020

G. Stjepan Šafran primio je još jednu prestižnu nagradu - EY Poduzetnik godine 2020. Kao jednom od 6 finalista, nagrada mu je uručena na svečanom događanju u petak 13.11.2020.

U govoru zahvale g. Šafran je spomenuo kako je osnivanje poduzeća prije 53 godine, sa samo 22 godine života, bilo značajno drugačije nego danas, pogotovo uzimajući u obzir sve poteškoće koje je morao prevladati, krize koje je preživio i nepovoljno poslovno okruženje u kojem je radio. Sada se priprema prepustiti vođenje poslovanja trećoj generaciji obitelji, kako bi se on mogao posvetiti onome što najviše voli - razvoju i strojnoj obradi.

saznaj više...

Stjepan Šafran dobitnik je nagrade za životno djelo Varaždinske županije

08.09.2020

Nagradu za životno djelo ove je godine primio ugledni gospodarstvenik Stjepan Šafran, koji je svojim radom, 50-godišnjim poslovnim iskustvom dao trajan doprinos unaprjeđenju metalne struke, gospodarstva i promidžbi Varaždinske županije.

saznaj više...

STJEPAN ŠAFRAN PROGLAŠEN NAJBOLJIM PODUZETNIKOM U EUROPI

04.12.2019

Varšava, Poljska – 4.12.2019. Stjepan Šafran proglašen je Pobjednikom Europski Poduzetnik Godine u velikom finalu ovogodišnjih European Business Awards na ekskluzivnoj ceremoniji dodjele nagrada u Varšavi, Poljskoj.

Suci su nagradili pojedinca koji pokazuje viziju, ustrajni pristup širenju poduzeća, stavljajući ih u središte poslovanja te identificira tržišne prilike, razumije ciljeve, formulira ideje i donosi odluke te je inspiracija drugima za postizanje većeg poslovnog uspjeha. Suci su u ocjenjivanju koristili 7 kriterija, a to su: vodstvo, stvarni fokus na kupce, motiviranje ljudi, kreativnost i inovacije, etičnost te rezultati i rast.

saznaj više...

Slike pogledajte u GALERIJI!

Albanski predsjednik posjetio Varaždinsku županiju, uručio priznanje odlikovanje počasnom konzulu

30.10.2019

VARAŽDIN, 30. listopada 2019. (Hina) - Albanski predsjednik Ilir Meta u srijedu je Brezničkom Humu uručio priznanje počasnom konzulu svoje zemlje Stjepanu Šafranu za posebne građanske zasluge u pomoći albanskoj dijaspori u Hrvatskoj te promociji hrvatskih gospodarskih ulaganja u Albaniji.

Za državnog posjeta Hrvatskoj Ilir Meta time je posjetio i Varaždinsku županiju, a na imanju obitelji Šafran dočekali su ga i varaždinski i koprivničko-križevački župani Radimir Čačić i Darko Koren.

saznaj više...

Slike pogledajte u GALERIJI!

METAL PRODUCT PROGLAŠEN NACIONALNIM POBJEDNIKOM

06.08.2019

Metal Product proglašen najboljim poduzećem u Hrvatskoj u svojoj kategoriji u prestižnom europskom natjecanju European Business Awards.

Metal Product proglašen je „Nacionalnim pobjednikom“ kao najbolje poduzeće u svojoj kategoriji u sklopu European Business Awards 2019., jednog od najvećih svjetskih poslovnih natjecanja.

Metal Product Izabran je među čak 2.753 tvrtke koje su proglašene "Ones to Watch" (poduzeće na koje treba obratiti pozornost) na popisu poslovne izvrsnosti objavljenog u srpnju 2019. Kao nacionalnog pobjednika za Republiku Hrvatsku, izabralo ga je Vijeće neovisnih sudaca, kojeg tvore poslovni ljudi, političari i znanstvenici. Najbolje je poduzeće u Hrvatskoj u kategoriji nagrada “Europski poduzetnik godine”. Metal Product će 3. i 4. prosinca 2019. u Varšavi, glavnom gradu Poljske predstavljati Hrvatsku u posljednjoj fazi natjecanja u svojoj kategoriji.

saznaj više...

Metal Product imenovan kao jedno od najboljih europskih poduzeća i uvršten na popis poduzeća na koje treba obratiti pažnju pod nazivom "Ones to Watch"

06.08.2019

Metal Product imenovan je poduzećem u Europi na koje treba obratiti pažnju „One to Watch“ na popisu poslovne izvrsnosti koji je objavila European Business Awards (Europske poslovne nagrade), jedno od najvećih i najdugovječnijih poslovnih natjecanja na svijetu.

European Business Awards jedne su od najvećih i najprestižnijih međunarodnih i međusektorskih poslovnih natjecanja na svijetu. Njegova je osnovna svrha podržati i razviti snažniju, uspješniju, inovativniju i etičniju poslovnu zajednicu u Europi, jer vjeruje da tvrtke igraju ključnu ulogu u rješavanju glavnih problema s kojima se suočavaju širom svijeta. European Business Awards su sada u 12. Godini održavanja, a prošle godine su brojile preko 111.000 poduzeća iz 34 zemlje.

saznaj više...

Zaposlenici Metal Producta na team buildingu

30.07.2019

Zaposlenici Metal Producta sudjelovali su na team buildingu i zajedničkom druženju koje smo organizirali u DVD Šćepanje u subotu 27.07.2019. Druženje smo organizirali kao zahvalu svim našim zaposlenicima za trud i rad u ovoj godini.

saznaj više...

Stjepan Šafran, predsjednik Uprave Metal Producta među dobitnicima priznanje i odlikovanja predsjednice

29.06.2019

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uručila je odlikovanja i priznanja znanstvenicima, kulturnim i zdravstvenim djelatnicima, sportašima i gospodarstvenicima za njihov doprinos promicanju humanosti i društvenih vrijednosti, a u prigodi obilježavanja Dana državnosti.

saznaj više...

Metal Product ima novog direktora

12.06.2019

Igor Vrdoljak od 1.6.2019. novi je zaposlenik Metal Producta na poziciji direktora društva s osnovnom zadaćom da se provede već započeti proces transformacije kompanije iz uspješnog obrta u samoodrživu i uspješnu srednje veliku tvrtku.

saznaj više...

Članica Uprave Barbara Vuković u ime Metal Producta imala čast otvoriti Londonsku burzu

27.04.2019

Danas je naša članica Uprave Barbara Vuković u ime Metal Producta imala čast otvoriti Londonsku burzu (LSE). Ovo je veliko priznanje za Metal Product koji je dio ELITE programa, te nam je posebna čast vidjeti naš logo na Londonskoj burzi. Ovakvi uspjesi nam daju motivaciju da nastavimo raditi ono što najbolje znamo, da izdržimo sve prepreke, riješimo sve probleme, i vodimo firmu ka novim uspjesima.

LSE web članak

Slike pogledajte u GALERIJI!

SelectUSA Summita 2019

18.04.2019

Povodom održavanja SelectUSA Summita 2019, koji se održava s ciljem promicanja izravnih stranih ulaganja u SAD, ali je osim investicijskog okruženja SAD-a usredotočen i na trendove u industriji i nove razvojne mogućnosti, Veleposlanik SAD Nj.E. g.William Robert Kohorst organizirao je 17.4.2019. godine svečani domjenak.

Na domjenku, na koji su bili pozvani predstavnici najkvalitetnijih hrvatskih poduzeća, prvenstveno s iskustvima u izvozu, bili su nazočni i predstavnici Metal Producta g.Stjepan Šafran, predsjednik Uprave i mr.sc.Barbara Vuković, članica Uprave.

Osim ugodnog druženja, svi nazočni razmijenili su svoja iskustva poslovanja u Hrvatskoj i izvan nje, te se upoznali s osnovnom idejom SelectUSA Summita, koji se ove godine održava od 10. do 12. lipnja u Washingtonu.

Slike pogledajte u GALERIJI!

Kadeti Hrvatskog vojnog učilišta "dr. Franjo Tuđman" u posjeti Metal Productu

29.03.2019

Kao potporu provedbi praktičnog dijela stručne nastave na sveučilišnom studiju Vojno inženjerstvo Hrvatskog vojnog učilišta "dr. Franjo Tuđman" u Zagrebu u Metal Productu smo 29.3.2019. ugostili 44 kadeta 8. semestra, a u okviru satnice praktičnih vježbi iz predmeta Proizvodne tehnologije, pod vodstvom izvanrednog profesora dr.sc. Mirka Jakopčića, brigadira u mirovini.

Tijekom studijskog programa, kadeti slušaju veći broj tehničkih predmeta, koji su usmjereni na temeljne tehničke znanosti, ali i na konstrukcijska i tehnološka rješenja primijenjena u proizvodnji i održavanju vojne opreme.

Ovim posjetom omogućen im je uvid u proizvodne tehnologije koje se primjenjuju u proizvodnim pogonima u Odri i u Brezničkom Humu, uvid u provođenje kontrole kvalitete sukladno ISO normama, te upoznavanje kadeta, budućih časnika i inženjera vojnog inženjerstva, s neposrednom organizacijom i primjenom takvih tehnologija.

Slike pogledajte u GALERIJI!

Odlikovanje za g. Stjepana Šafrana

25.02.2019

Predsjednik Vlade austrijske Savezne države Burgenland (Gradišće) gospodin Hans Niessl uručio je u ponedjeljak 25.2.2019. godine gospodinu Stjepanu Šafranu visoko odlikovanje za doprinos boljoj i uspješnijoj međunarodnoj suradnji između naroda Europe pogotovo u odnosu na Saveznu državu Burglenland te širenje prijateljstva i dobrih međususjedskih odnosa, mira i prijateljstva između stanovnika zemalja Europe.

Slike pogledajte u GALERIJI!

U Keniji je blagoslovljeno i postavljeno zvono koje je donirao Metal Product

11.01.2019

Euharistijsko slavlje i obred blagoslova zvona postavljenog pored glavne župne crkve st. Jude u mjestu Lower Subukia u centralnoj Keniji održano je dana 30.12.2018. godine.

Obred blagoslova vodio je fra Miro Babić, voditelj misije koja se nalazi na neprisupačnom području, udaljenom od infrastukture i svih blagodati modernog života kakvoga mi poznajemo. Uz fra Babića slavlju su prisustvovala i dvojica svećenika iz Visokog (BiH): fra Ivica Studenović i fra Stipo Alandžak, inače dobri prijatelji i suradnici misije.

Metal Product je u 2017 i 2018. godini darovao dva zvona za potrebe franjevačke misije u Keniji. Uvijek s velikim zadovoljstvom sudjelujemo u ovakvim akcijama pružanja potpore zajednicama koje skrbe o potrebitima širom svijeta. Drugo zvono, zahvaljujući organiziranom cargo prijevozu Podravke d.d. stiglo je u Keniju početkom prosinca 2018. godine.

Silke zvona i postavljanje pogledajte u GALERIJI!

Metal Product dobio je priznanje HGK – Komore Zagreb

21.12.2018

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK – Komore Zagreb održanoj u srijedu 18.12.2018. godine dodijeljene su plakte Zlatna kuna najuspješnijim tvrtkama za poslovnu 2017. u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji.

Plakete - priznanja dodjeljena su u kategoriji velikih, srednjih i malih trgovačkih društava, te posebno priznanje tvrtci koja ove godine obilježava značajan jubilej.

U kategoriji kategoriji srednjih trgovačkih društava priznanje je dobio Metal Product d.o.o.

U ime nagrađenih se obratio predsjednik Uprave METAL PRODUKT d.o.o. Stjepan Šafran koji je zahvalio Komori na prepoznavanju proizvođača.“ Komora je perjanica promjena koje nam trebaju i zahvalni smo joj što nas podržava”, poručio je Šafran.

Vijesti o nagrađenima možete pročitati, pogledati i poslušati na slijedećim poveznicama:

HGK – Komora Zagreb

Panorama Zagreb, HTV 4

Metal Product osvojio nagradu Lider invest 2018

24.10.2018

U srijedu 24.10.2018. godine održana je dodjela nagrada Lider invest 2018. u organizaciji tvrtke Lider media - poslovnog tjednika Lider.

U kategoriji 100% Lider invest – srednja investicija nagradu je dobio Metal Product.

Kriteriji dodjele nagrade, koje su dodijeljene u 10 kategorija, bili su udio izvoza, broj novootvorenih radnih mjesta i suvremenost tehnologije. Uz to, investicija je morala stvoriti uvjete za zapošljavanje većeg broja ljudi, pridonijeti razvoju proizvodnje i konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva, uvesti i razviti nove tehnologije, podići sigurnost i kvalitetu života građana, pridonijeti održivom razvoju i zaštiti okoliša te stvoriti dodanu vrijednost. Sve te kriterije je Metal Product, zadovoljio te mu je dodijeljena nagrada u kategoriji poduzeća.

Službene slike s dodjele nagrade možete pogledati u GALERIJI!

Certifikat EN ISO 3834-2:2007 - Zavareni čelični elementi za ovjes željezničkih vodova

18.10.2018

Dana 18.10.2018. godine nakon dovršenog postupka certifikacije Metal Productu je izdan certifikat prema normi EN ISO 3834-2:2007 - Zavareni čelični elementi za ovjes željezničkih vodova.

Informacije o svim ostalim certifikatima koje posjedujemo možete pronaći ovdje.

Uredba o zaštiti podataka koja je stupila na snagu 25.5.2018.

25.05.2018

Poštovani,
sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka koja je stupila na snagu 25.5.2018. godine, dužni smo od vas zatražiti privolu za prikupljanje osobnih podataka koje ćete nam dostaviti prilikom preuzimanja naših kataloga (ime i prezime, adresa, adresa e-pošte, telefonski brojevi).

Navedene podatke koristit ćemo isključivo za pružanje informacija, isporuku proizvoda i pružanje usluge koje zatražite od nas.

Čuvanju sigurnosti svih podataka pridajemo najveću moguću pozornost i poduzimamo sve prikladne korake u skladu s propisima o zaštiti osobnih podataka koji su važeći u Republici Hrvatskoj i Europskoj Uniji.

Slanjem potvrde s vašim podacima smatrat će se da ste nam dali privolu za korištenje vaših osobnih podataka, koje ćemo, kao što smo naveli, koristiti isključivo za kontakt radi ostvarivanja poslovne suradnje s vama.

S poštovanjem Metal Product

Stjepan Šafran dobitnik je nagrade Zlatna kuna za životno djelo

13.11.2017

U ponedjeljak, 13. studenog. 2017. godine. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu na dodjeli nagrada Zlatna kuna te proslavi 165 godina postojanja HGK uručene su nagrade za uspješnost u poslovanju i doprinos hrvatskome gospodarstvu.

Nagradu za životno djelo dobio je predsjednik uprave Metal Producta, gospodin Stjepan Šafran, jedan od doajena hrvatskog obrtništva i poduzetništva. Stjepan Šafran rođen je 1945. godine u Brezničkom Humu kod Varaždina, a njegova je poslovna priča počela 1967. godine kad je pokrenuo vlastitu radionicu za preradu metala i strojnu obradu. Počeo je skromno, u garaži od 35 m² i s jednim radnikom, a danas njegov poslovni sustav, koji čine tvrtke Alu Product i Metal Product te Ljevaonica Tržec, zapošljava više od 210 radnika i proizvodi elektroopremu i strojnu opremu ljevanjem i strojnom obradom.

Šafranov biznis od samog je početka obiteljski, u rad tvrtke uključena je supruga, dva zeta te odnedavno i unuka, čime je poslovanje počela preuzimati treća generacija obitelji. U svojoj je bogatoj karijeri Stjepan Šafran bio istaknuti član mnogih udruženja i institucija, a njegov je rad ovjenčan i brojnim nagradama.

Službene slike s dodjele nagrade možete pogledati u GALERIJI!

Stjepan Šafran dobitnik je nagrade za životno djelo "Stvaratelji za stoljeća"

14.03.2017

Gospodin Stjepan Šafran, osnivač i vlasnik tvrtke Metal Product d.o.o. iz Zagreba dobitnik je nagrade za životno djelo "Stvaratelji za stoljeća" za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi.

Nagrada mu je uručena na Regionalnom skupu poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe "300 najboljih", u hotelu Sheraton u Dubrovniku, koji se održavao od 9. do 12. ožujka. Gospodinu Šafranu pripala je čast da se u ime laureata za životno djelo obrati sudionicima ovog uglednog skupa.

Projektom dodjele nagrada i priznanja za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi "Stvaratelji za stoljeća", želi se javno odati priznanje i široj javnosti, skrenuti pažnja na vizionare i lidere čija su neustrašivost, rad, znanje, kreativnost i vrhunski rezultati, temelj i glavni pokretač napretka zajednice u kojoj živimo te kreator razvojnih izazova za novo vrijeme.

Osnovni cilj održavanja Regionalnog skupa poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe "300 najboljih" u Dubrovniku je promocija značaja poduzetništva za sveukupni ekonomski i društveni razvoj i pružanje doprinosa razvoju poduzetništva.

Na ovom skupu sudjelovali su poduzetnici iz 11 zemalja: Albanije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Italije, Izraela, Kanade, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije.

Predsjednica Grabar Kitarović na svečanosti proslave 50 godina poduzetničkog rada Stjepana Šafrana u Metal Productu

18.11.2015

16. studenog 2015. godine u Brezničkom Humu obilježili smo završetak ulaganja u nove pogone i tehnologije, a svečanost je uveličala i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović. Osim dovršetka nove proizvodne hale u Brezničkom Humu, obilježili smo i 50. godišnjicu rada u poduzetništvu našeg osnivača i aktualnog predsjednika Uprave Stjepana Šafrana.

saznaj više...