Stjepan Šafran imenovan počasnim konzulom Republike Albanije u Varaždinu

10.02.2017.

Konzul Republike Albanije, širit će gospodarske i kulturne veze

Novo priznanje Stjepanu Šafranu, predsjedniku Uprave Metal Producta

Varaždin 10. 02. 2017. - U nazočnosti mnogobrojnih gostiju ministar vanjskih poslova Republike Albanije Ditmir Bushati i varaždinski župan Predrag Štromar, 9. veljače otvorili su počasni Konzulat Republike Albanije u Varaždinu. Počasni Konzul Republike Albanije u Varaždinu je Stjepan Šafran. Svečanom otvaranju nazočila je i Njegova Ekselencija veleposlanik Republike Albanije u Hrvatskoj Ilir Melo.

Tom prigodom Bushati je među ostalim istaknuo kako će Konzulat poboljšati gospodarske i kulturne odnose koji su i inače dobri između Albanije i Hrvatske. Zahvalio se hrvatskim vlastima na pomoći, a počasnom konzulu Stjepanu Šafranu je poželio mnogo uspjeha. Varaždinski župan Predrag Štromar napomenuo je pak da je ovo prvi počasni konzulat otvoren u Varaždinu, te je Konzulatu također zaželio mnogo uspjeha u radu.

Počasni konzul g Šafran zahvalio je pak veleposlaniku Meli na prijedlogu za imenovanje, a koje su potvrdile albanska i hrvatska vlada.
– Nadam se da ću opravdati očekivanja jer ovdje imamo simbiozu gospodarstva i konzulata, a svrha konzulata je upravo povezivanje gospodarstvenika, širenje gospodarskih odnosa i širenje kulturnih, povijesnih i drugih vrednota koje imamo i jedan i drugi narod zajedno. Nadam se da ćemo za nekoliko godina imati mjerljive rezultate, brojke koje će govoriti o porastu uvoza i izvoza naših dviju zemalja – rekao je počasni konzul Stjepan Šafran.

počasni konzul albanija

Iz medija

AKTUALNO.HR

VARAŽDINSKE-VIJESTI.HR


Službene slike možete pogledati u GALERIJI slika.